background

Najaarsfestival Amsterdam West

9 nov 2013

Op zaterdag 2 november mocht ik medewerking verlenen aan het najaarsfestival van korps Amsterdam West, samen met de Amsterdam West band en het zangkoor. Naast het zingen van mijn eigen liedjes, zong ik ook nog een nummer uit de Majoor Bosshardt Musical samen met de band: "Heer, verberg niet uw gelaat". De zaal zat vol en het was een mooie, afwisselende avond! 

 

Clip opnemen met Queen P.

7 nov 2013

Clip opname Queen PVorige week heb ik in studio M-works de koorpartijen ingezongen van de nieuwe single van rapster Queen P. met de band Amaze. Het lied "God maakt vrij" is in een nieuw jasje gestoken en Queen P. heeft hierbij een rap geschreven! De opnames van de videoclip zullen op 14 december plaats vinden! Het wordt echt een super vette plaat, I'll keep you posted :-)

 

 

 

 

Nieuwe dirigent HQ-school en Gospel meets Pop

6 nov 2013

Eind september ben ik een nieuw pop- en gospelkoor gestart bij de Kaliber Kunstenschool in Enschede. We repeteren elke maandag van 19:00u - 20:30u in het Wilminktheater in Enschede. Inmiddels hebben we zo'n 15 enthousiaste leden en zijn we druk aan het oefenen voor ons Kerstconcert in de Klanderij in Enschede, op maandagavond 23 december. 

Daarnaast zal ik dinsdag voor het eerst de lessen ensemble leiding gaan geven aan de HQ-school in Apeldoorn. Op deze kunstenschool hebben alle hoofdvak zang studenten elke week een gezamelijke koorrepetitie, die ik mag gaan leiden! Een leuke uitdaging, waar ik enorm veel zin in heb!

 

Majoor Bosshardt Musical in Theater Orpheus

28 okt 2013

Majoor BosshardtOp zaterdag 26 oktober werd de musical over het leven van Majoor Bosshardt in het Orpheus theater in Apeldoorn opgevoerd. Na een paar weken van veel liedjes en teksten oefenen, mocht ik in een uitverkochte zaal de majoor spelen. Samen met de TWO-band, de Amsterdam Staff Songsters en Dewi Pechler en Erica Yong van 21 on air werd het een prachtige voorstelling! 

Majoor Bosshardt en Frenkie Majoor Bosshardt en God

 

 

  

 

 

 

 

School of Performing Arts 2013

29 jul 2013

foto 4foto 3Van 20 t/m 26 juli vond het jaarlijkse zomerkamp van het Leger des Heils plaats in hotel Belmont in Lunteren. 160 jongeren tussen de 9 en 25 jaar zijn een week bij elkaar gekomen om te zingen, dansen, acteren of te spelen bij moderne muziekstijlen of in de brassband. Een week lang heb ik samen met Roel van Kesteren het koor mogen leiden, nu alweer voor het 10e jaar! Naast de drie repetities elke dag, volgden de jongeren workshops en was er ook genoeg tijd voor ontspanning tijdens het warme weer! Op donderdagavond zijn we met de verschillende groepen naar Utrecht gegaan, om daar op een boot door de grachten te varen, om de mensen te laten horen wat we hadden ingestudeerd! Tijdens het te gekke afsluitende concert in de Veluwehal hebben we op vrijdagavond met een live-band "Purple" van Donny McClurkin en "Out of them all" van Byron Cage ten gehore gebracht! Het was weer een super toffe week, op naar volgend jaar!

229022 339430809521022 1505554603 n558468 342374752559961 1430687533 n603047 342353765895393 735345986 nfoto 2

 

 

 

 

 

 

 

Alive-Teens Zwitserland

19 jul 2013

Image-1

In de week van 13 t/m 20 juli was ik te gast in Zwitserland op het Alive-Teens kamp. Op dit muziekkamp waren zo'n 60 jongeren uit heel Zwitserland aanwezig. Zij vormden met elkaar het Alive-Teens-Choir en gingen een week lang in drie groepen (driestemmig) verschillende gospelsongs instuderen. Daarnaast volgden ze elke dag muzikale workshops, maar was er gelukkig ook nog tijd voor een duik in het zwembad. Heerlijke verkoeling na al het harde werken bij een temperatuur van meer dan 30 graden! Aan het einde van deze week werden de drie groepen samengevoegd en werd er geoefend onder begeleiding van een super vette live band.

Ik heb als vocalcoach met het koor gewerkt en heb de solisten deze hele week intensief getraind tijdens mijn workshops. Ontzettend gaaf om te zien hoe deze jonge solisten in een week tijd op zangtechnisch gebied en qua performance gegroeid zijn! Na een week van hard werken werd het hoog tijd om de 12 ingestudeerde songs ten gehore te brengen, door een week lang op tournee te gaan door Zwitserland. Wat een unieke ervaring!

 

Workshop in Köln

11 jul 2013

foto 1Vandaag was ik te gast op de Anne Frank Gesamtschule in Köln om daar de hele dag zangworkshops te geven aan alle leerlingen die het vak muziek in hun pakket hebben en in de 'stemvormingsgroep' zitten. De groep werd aangevuld met leerlingen die speciaal voor deze workshop auditie hebben gedaan. Gelukkig kon ik me aardig redden met mijn "zes-jaar-middelbare-school-Duits", maar ach: de taal van muziek en gospel is natuurlijk universeel :-) De leerlingen vonden de gospelmuziek helemaal te gek en aan het eind van een ochtend en middag hard oefenen gaven we een concert in de aula van de school. Alle leerlingen (een paar honderd!!) kwamen luisteren en meeswingen! Een geweldige ervaring!

 

 

Muzikaal de zomer in

5 jul 2013

Image

Aan het einde van het schooljaar hebben we het seizoen van Lovely Voices afgesloten met een te gek concert in poppodium NAXT in Almelo op vrijdag 28 juni. We traden op met alle harpleerlingen van Janne Minke Nijp. Naast onze eigen liedjes hebben we ook samen opgetreden. Een verrassende en erg leuke combinatie.

In Amsterdam sloot ik het schooljaar af met maar liefst drie uitvoeringen van een super leuke musical op het podium van 't Koggeschip. 

Aankomend seizoen zal ik in Amsterdam weer gaan werken aan een musical en staan er met popkoor Lovely Voices een aantal leuke optredens voor het najaar in de planning.

 

 

 

Inloopkoor (Te) Gekke Kerk Festival

25 jun 2013

DSC 0063DSC 0161DSC 0146DSC 0181

In de maand juni vond in Amstelveen het (Te) Gekke Kerk Festival plaats. Doel van het festival was om de verbinding te leggen tussen kerk en samenleving, zoeken en vinden, geloven en twijfelen en zingeving en spiritualiteit. Door zeer verschillende activiteiten te programmeren wilden ze een breed en divers publiek trekken. Er vonden diverse workshops en concerten plaats en er waren meerdere sprekers uitgenodigd. Zo waren o.a. Karel Craayenhof, Peter Faber en de band Zijlstra te gast. Ik was te gast als dirigent/workshopleider van het inloopkoor. Op woensdagavond 12 juni was iedereen van binnen en buiten de kerk van harte welkom om twee uur lang te komen zingen tijdens "Gospel meets Pop". Er was een kleine 100 man en ik heb in deze korte tijd maar liefst vier liedjes driestemmig met ze ingestudeerd. Het klonk fantastisch en ze waren super enthousiast. Voor herhaling vatbaar dus :-) 

 

Majoor Bosshardt Musical

17 jun 2013

foto 1-1foto 1-2foto 2-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 8 juni jl. vond het jaarlijkse Bosshardt Gala van het Leger des Heils plaats in de Heineken Music Hall. Ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Majoor Bosshardt werd er een musical opgevoerd over haar leven, met in de hoofdrollen o.a. Mariska van Kolck en Mies Bouwman. De musical werd geproduceerd door RTL Wentink Events. De highlights van de musical zullen tijdens het najaarsfestival van het LDH nogmaals worden opgevoerd in Theater Orpheus in Apeldoorn op 26 oktober 2013. Erg leuk om te vertellen is dat ik de rol van Majoor Bosshardt van Mariska van Kolck mag overnemen tijdens dit festival. Een super toffe en unieke kans!

 

In de categorie: Leuk werk

16 jun 2013

Mei2De maand mei is weer omgevlogen! Met Lovely Voices, mijn popkoor uit Enschede, hebben we opgetreden tijdens "Kunstkijken op het Hogeland". Langs deze speciale kunstroute werden door verschillende artiesten en kunstenaars optredens, demonstraties en workshops gegeven. Een leuk evenement met veel belangstellenden die naar ons kwamen luisteren. 

Met mijn popkoor uit Amsterdam hebben we opgetreden in De Meervaart, een van de vele theaters in Amsterdam. Met een eigen gecomponeerd lied en "Just a flirt" van Miss Montreal deden we mee aan de Talent Battles. Een super toffe ervaring voor de meiden om in zo'n mooi theater te mogen optreden.

Met Gospel Boulevard hebben we een te gek concert gegeven in "The Livingroom", een café in Zwolle. Omdat de ruimte niet al te groot was, hebben we met een klein groepje van 7 zangers en natuurlijk onze eigen band opgetreden. Een waanzinnig leuke avond, het dak ging er bijna letterlijk af!

Midden mei heb ik een duet opgenomen voor de nieuwe CD van Timothy van Dorst. Een getalenteerde singer/songwriter en dirigent. Daarnaast heb ik de backings van zijn eigen geschreven nummers ingezongen en vond op 15 juni zijn CD-presentatieconcert plaats. Een mooie, sfeervolle avond met een fantastische live band met o.a. André Bijleveld.

Kortom: de tijd vliegt voorbij met al deze afwisselende optredens en projecten!

 

De studio in voor Alpe D'HuZes

29 apr 2013

image7Op 17 april gingen we met Gospel Boulevard de studio in om de single "Dichterbij de hemel kom ik niet" op te nemen. Het lied is geschreven door Margriet Eshuijs (bekend van popgroep Lucifer met als bekendste hit: House for Sale) en Maarten Peters, ten behoeve van Alpe D'HuZes. Dit is een actie waarbij deelnemers geld bijeen brengen om een bijdrage te leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe D'Huez tot zes keer aan toe beklommen. Sinds de start in 2006 is jaar op jaar een nieuw record aan sponsoring opgehaald. 100% van alle sponsorgelden wordt aangewend voor onderzoek. De single en bijbehorende videoclip zullen binnenkort worden uitgebracht.

 

 

Rock meets Classic

22 apr 2013

68542 441093875980506 1798188027 n420834 441094105980483 1013368717 n554896 441093792647181 1784148124 n

 

 

 

 

 

 

 

Omdat de Muziekschool Twente 10 jaar bestaat, werd er op 13 april jl. een groot Rock meets Classic Concert gegeven door leerlingen en docenten van de muziekschool. Dit bijzondere concert, waar rock en klassieke muziek samensmolten, vond plaats in de grote zaal van poppodium Atak. Een jaar lang hebben meer dan 100 leerlingen hun partijen geoefend tijdens hun eigen muzieklessen. In de laatste week voor het concert kwam iedereen voor het eerst bij elkaar om samen te repeteren. Er werd een symfonieorkest gevormd door de leerlingen, de rockband bestond uit allemaal docenten. Ik mocht samen met Anouk Snellink en Quinten Dikschei de solistenpartijen zingen. Heel trots was ik op mijn eigen meiden van het popkoor Lovely Voices, die als backings alle koorpartijen waanzinnig goed hebben neergezet. Het was een te gekke avond met meer dan 100 talenten op het podium. In de zaal gingen een paar honderd trotse ouders, bekenden en collega's uit hun dak!

 

CD-opname ter promotie Zwitserse inzending Eurovision Song Contest

31 mrt 2013

Brilliant3Het Eurovisie Songfestival (ESC) staat weer voor de deur, dit jaar wordt het grote spektakel in Malmö (Zweden) gehouden. De Zwitserse inzending bestaat uit een groep heilssoldaten van het Zwitserse Leger des Heils. Een unieke gebeurtenis! Ze zullen meedoen onder de naam Takasa, wat Swahili is voor 'puurheid', maar in de wandelgangen al wordt gezien als afkorting van: The Artist Known As Salvation Army. Om deze act te promoten, neemt het Zwitserse LDH een CD op met liedjes uit 12 Europese landen, waar het leger vertegenwoordigd is. Ik mocht, samen met Nathan Südmeier en Esri Dijkstra, de Nederlandse single inzingen. Het lied heet "Don't you worry" en is erg gaaf geworden! Ook hebben we het lied waarmee Takasa naar het songfestival gaat, "You and me", ingezongen. Hiervan komt een Europese versie (waarop alle zangers uit de 12 verschillende landen te horen zijn) op de CD te staan. De release van het album is in april!

 

Maart ging met een vaart

30 mrt 2013

De afgelopen weken is er muzikaal gezien weer veel gebeurd. Zo heb ik in een aantal jeugddiensten opgetreden en heb ik op het EO Eva's Voorjaarsweekend een workshop black gospel gegeven, met meer dan 60 dames, die ook nog eens hartstikke goed konden zingen. 

Ook heb ik op twee middelbare scholen een zang(gospel)workshop gegeven en als zangcoach een repetitie van het koor Eigenwijs uit Goor geleid; wat loopt er veel jong zangtalent in Nederland rond!

Met mijn gospelkoor, Ichthus, heb ik opgetreden op de Gospel Impuls. Dit is een gospelfestival in het oosten van het land, waar elk jaar tientallen koren aan meedoen. Ontzettend gaaf om al die verschillende koren te zien en te horen!

Binnen mijn eigen kerk, het Leger des Heils, heb ik weer mogen zingen op het Five-it's-yours weekend in 50|50 hotel Belmont en in de regionale Goede Vrijdag dienst in Zwolle.

Daarnaast heb ik afgelopen maand meerdere keren in de studio gestaan om backings in te zingen, iets wat ik ook erg leuk vind om te doen. Kortom: maart is voorbij gevlogen, met zoveel leuke, muzikale dingen!

20121007-manifest 25620121007-manifest 13920121007-manifest 236 

 

 

 

 

 

 

 

TV-opnames en workshop black gospel voor de EO

22 feb 2013

563003 477275575666976 1530732 nOp dinsdagavond 12 februari heb ik opnieuw medewerking mogen verlenen aan het TV-programma Nederland Zingt. De opnames vonden plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem. 528676 477275602333640 399564454 nIk zong als solist o.a. de Nederlandse vertaling van het prachtige lied "Breath of Heaven" (Geest van Leven), maar ook zong ik met brassband De Wâldsang, o.l.v. Rieks van der Velde en een groot gemengd koor o.l.v. Wim Magré. Het was een mooie, sfeervolle avond.

De eerste uitzending zal plaatsvinden op zaterdag 2 maart, 19:00u op Nederland 2

Aankomend weekend ben ik opnieuw te gast bij de EO. Ik zal dan een workshop black gospel geven aan zo'n 100 vrouwen, die aanwezig zijn op het EO Eva's Voorjaarsweekend in Veldhoven. Een leuke uitdaging om deze groep met alleen maar vrouwen te laten klinken als een black gospelkoor, ik zie er enorm naar uit :-) 

 

Gospel Boulevard, The Convocation & Pearl in concert

31 jan 2013

gospelboulevardAanstaande zaterdag, 2 februari, treden Gospel Boulevard, big band The Convocation en Pearl Jozefzoon (The Voice of Holland) om 20:00u op in het muziekcentrum in Enschede!

Het belooft een te gekke avond te worden met stuiterende blackgospel, mooie ballads en natuurlijk mogen grote hits als "Like a bridge over troubled water" en "Amen/This little light of mine" niet ontbreken. Meezingen en dansen is uiteraard toegestaan, want stilzitten is bijna onmogelijk!!

Als je er a.s. zaterdag niet bij kunt zijn, heb je nog een laatste herkansing op vrijdag 8 februari om 20:00u in de schouwburg in Amstelveen.

Kaarten zijn aan de kassa te koop of via:

http://www.wilminktheater.nl/nl/voorstellingen/voorstelling.shtml?id=18844&langcode=nl

 

 

December, Kerst XL

27 dec 2012

531822 496100650430863 738181435 nDe maand december, de Kerst XL maand, stond in het teken van kerstoptredens en nog meer kerstoptredens :-)

Zo mocht ik zelf een aantal keer zingen en spelen tijdens verschillende kerstdiners, -markten en -diensten, o.a. in Amsterdam en Almelo. Met mijn koor Ichthus mocht ik medewerking verlenen aan de volkskerstzang in Nijverdal, terug te zien op HOI-TV, zongen we in een tuincentrum en in verschillende andere kerst(nacht)diensten.

 

 

foto13184583 384239124999315 1702271028 nMet popkoor Lovely Voices trad ik op in het museum De Twentse Welle, tijdens een open dag van de Muziekschool Twente. Met Popkoor Amsterdam beleefde ik mijn eerste optreden, voorafgaand aan het kerstdiner op het Koggeschip. Met Gospel Boulevard ging ik op kersttour naar Emmeloord, Rotterdam en Apeldoorn en met Benediction beleefden we op 21 dec ons grote kerstconcert in poppodium Atak, met aansluitend het optreden in het glazen huis met Miss Montreal. 

 

Schermafbeelding 2012-12-26 om 17.01.13

Na al deze te gekke optredens is het nu tijd voor een weekje rust. Maar vanaf januari staan er alweer
verschillende leuke dingen in de planning. Zo heb ik weer wat leuke opdrachten voor de EO en gaan we
met Gospel Boulevard wederom op theatertour, samen met bigband The Convocation en als speciale gast:
Pearl Jozefzoon! Deze concerten zijn op zaterdag 2 feb 2013 om 20:00u in het Muziekcentrum in
Enschede
en op vrijdag 8 feb 2013 om 20:00u in de Schouwburg in Amstelveen.

Bij deze wil ik jullie allemaal een heel mooi, gezond, gelukkig en uiteraard muzikaal 2013 toewensen! 

 

In het Glazen Huis

22 dec 2012

foto13foto23foto21

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 21 december vond "A black gospel Christmas", het jaarlijkse Kerstconcert van Benediction, plaats in poppodium Atak in Enschede. De opbrengst van dit te gekke concert was maar liefst € 1111,- en kwam ten goede aan Serious Request 2012. Na afloop van het concert mochten we de cheque aanbieden aan 3FM-DJ Giel Beelen. Speciale gast in het glazen huis was op dat moment Miss Montreal. Zij nodigde het hele koor uit om in het glazen huis te komen en samen met haar een lied te zingen. Na een korte repetitie zongen we het door Sanne (Miss Montreal) zelf geschreven lied: Take good care! Een te gekke ervaring, die we ons nog lang zullen herinneren! De totale opbrengst van Serious Request 2012 is: € 12.251.667!!

 

Gospel Boulevard Kersttour

14 dec 2012

247309 514517708561000 311761582 nVandaag was de kick-off van de GB-Kersttour in Emmeloord. We hebben een geweldige avond beleefd met onze te gekke band, geweldige koorklanken en leuk publiek!! Voor het eerst spelen we alle nummers van onze recent opgenomen Kerst-CD live, tijdens deze drie unieke concerten. Als je vanavond gemist hebt, zijn er gelukkig nog twee concerten waar je wel bij aanwezig kunt zijn. Dus kom en jubel met ons mee op een van de volgende plaatsen:

Zaterdag 15 dec: 20:00u Kom en Zie - Rotterdam

Zondag 16 dec: 20:00u De Basis - Apeldoorn

Er staan twee korte filmpjes van de TV-registratie van onze CD-opname onder het kopje Media op deze site. De uitzendingen zullen zijn op zondag 23 december om 11:30u op Nederland 2 en woensdag 26 december om 11:05u op Nederland 2.

 

 

CD-presentatie Ichthus

14 nov 2012

FlyerMovingForwardAfgelopen zomer heb ik met gospelgroep Ichthus een CD opgenomen met 11 veelzijdige, te gekke nummers van o.a. Israel Houghton, Martha Munizzi, Toto en Oleta Adams! De CD, die Moving Forward gaat heten, is helemaal afgemixt en wordt momenteel geperst. Wij willen de CD heel graag presenteren tijdens een groot live-concert op vrijdag 23 november a.s. in Het Centrum in Nijverdal, om 20:00u.

Wat super gaaf is, is dat we alle nummers van de CD en nog een flink aantal andere songs met een live band gaan spelen! Vorige week was ik bij de repetitie van de (voor deze speciale gelegenheid samengestelde) band, die o.a. bestaat uit waanzinnige muzikanten als André Bijleveld en Frans de Berg. En ik kan jullie vertellen, ik werd daar ontzettend vrolijk van!! :-) Het stuitert als een gek bij de super vette sound van Glorious en You're the voice, terwijl de ballads I'll lead you home en Moving Forward heel mooi en ingetogen worden gespeeld.. Door de enorme verscheidenheid aan nummers, belooft het concert een bijzonder mooie avond te worden voor jong en oud. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar CHOE, een stichting die sinds 1994 hulp biedt aan ouderloze kinderen in Oekraïne. Dus kom allemaal volgende week naar Het Centrum, dan kun je deze waanzinnige CD gelijk mee naar huis nemen!!

Voor meer info en het bestellen van kaarten: www.gospelgroepichthus.nl 

 

Opnieuw te gast bij de EO

14 nov 2012

EO-opnameB131112Op donderdag 8 november mocht ik als solist medewerking verlenen aan de Nederland Zingt Dichtbij Tour in Heemse. Ik heb daar o.a. de Nederlandse vertaling van het prachtige lied "Breath of Heaven" mogen zingen. Lennart Morée, een geweldige pianist die afgelopen zomer met een 10 afstudeerde aan Codarts in Rotterdam, verzorgde de begeleiding. Het was een bijzondere avond, die in het teken stond van het thema "Licht". De uitzending zal op zaterdag 24 november te beluisteren zijn om 19:40u op Radio 5.

Op dinsdag 13 november vonden de TV-opnames van hetzelfde programma plaats in Zutphen. Dit keer mocht ik optreden met Benediction en nog vijf andere koren o.l.v. André Bijleveld, met onze eigen band! Met ruim 200 zangers kwam er een enorme hoeveelheid energie, enthousiasme en geluid van de bühne. Het eerste deel van de uitzending is op zaterdag 24 november te zien om 19:00u op Nederland 2.   

 

Workshops Montessori College Twente

12 nov 2012

WorkshopMontessoriKleinVorige week mocht ik drie dagen een workshop zang geven, aan zo'n 150 leerlingen van het Montessori College Twente in Hengelo. Een paar keer per jaar organiseert de school een projectweek voor alle leerlingen, waarbij ze kunnen kiezen uit verschillende workshops op het gebied van kunst, cultuur en sport.

Ik mocht elke dag 4 uur met ze aan de slag en heb met elke groep zo'n 4 tot 5 pop- en gospelliedjes meerstemmig ingestudeerd! Met deze super enthousiaste leerlingen hebben we aan het eind van elke dag de nummers vastgelegd met de videocamera. Deze zullen binnenkort op mijn website onder "Media" komen te staan!

 

 

TV-opname De Verandering

3 nov 2012

EO301012Afgelopen dinsdag mocht ik als solist medewerking verlenen aan het EO-programma 'De Verandering'. In elke uitzending is er een nieuw verhaal van iemand die een geloofsverandering heeft meegemaakt. Aan de hand van zo'n levensverhaal wordt een speciaal lied gecomponeerd, dat aan het einde van elke uitzending gezongen wordt. Ik mocht het lied 'Schat in de aarde" zingen, geschreven door Henk Pool en Matthijn Buwalda. Ik werd daarbij op gitaar begeleid door Ralph van Manen en Jay-P en percussie door Peter Dijkstra. Ik mocht het lied voor Nieck zingen, die meer dan 20 jaar verslaafd was en zijn leven inmiddels weer helemaal op de rit heeft. Het was een hele bijzondere ervaring om zijn 'levenslied' voor hem te mogen zingen. Op zaterdagavond 17 november is de uitzending, rond de klok van 18:00u op Nederland 2.

 

CD en TV-opnames Gospel Boulevard

19 okt 2012

Morgen is het dan eindelijk zover! Wij gaan met Gospel Boulevard, onze waanzinnige band en de Holy Horns een nieuwe Kerst-CD opnemen!GB GoodTidings
Op de CD, die Good Tidings zal gaan heten, komen alleen maar arrangementen van onze eigen bandleden te staan. Dit heeft geleid tot muzikale en creatieve hoogtepunten, in zowel de ballads, als stuiterende uptempo nummers die jullie van GB gewend zijn. Naast de CD-opnames, worden er morgen ook TV-opnames gemaakt door Zendtijd Voor Kerken. Deze zullen met Kerst worden uitgezonden.

Hou deze site en www.gospelboulevard.nl in de gaten, voor de exacte tijden van de uitzendingen en info over hoe je zo snel mogelijk deze te gekke CD kunt bestellen!

 

Manifest zondag 7 okt 2012

5 okt 2012

Poster ManifestAanstaande zondag is het dan eindelijk zover, dan brengt gospelgroep Ichthus "Manifest" op de planken in De Kandelaar in Holten. Tijdens deze vernieuwde voorstelling, wordt het verhaal van het leven en de dood van 'De Ichthus' op een bijzondere manier verteld. Er komen nummers uit verschillende muziekstijlen voorbij, zoals je dat van Ichthus gewend bent. Maar daarbij wordt het verhaal nog eens extra ondersteund door prachtige beeldprojectie, die ervoor zorgt dat alles bij elkaar wordt gebracht.

Manifest ontroert, neemt je mee in het verhaal en zorgt er natuurlijk ook voor, dat je niet stil op je stoel kunt blijven zitten!

Onder het kopje "Media" op deze site, zijn drie filmpjes te vinden uit Manifest 2010. Destijds mocht ik als solist enkele nummers ten gehore brengen tijdens die voorstelling. Inmiddels ben ik alweer een tijd dirigent van Ichthus en zal ik ook in deze hoedanigheid aanstaande zondag aanwezig zijn ;-) 

 

Wees welkom: a.s. zondag 7 oktober 19:00u in De Kandelaar aan de Stationsstraat 4 in Holten!

 

 

Optreden Five-It's-Yours weekend

2 okt 2012

Belmont300912-6Afgelopen zondag mocht ik voor de derde keer optreden tijdens het Five-It's-Yours weekend van het Leger des Heils, in 50-50 Hotel Belmont in Lunteren. Belmont300912-5Het Leger des Heils organiseerde voor al haar medewerkers die vijf jaar in dienst zijn bij de afdeling Welzijns- en Gezondheidswerk, een weekend vol workshops op het gebied van zang, muziek en creativiteit. 

Ik mocht een aantal solo's ten gehore brengen en de medewerkers een gospellied aanleren, dat uiteindelijk klonk als een klok!

 

Startzondag VEG Nijverdal met Ichthus

23 sept 2012

Ichthus230912

Vanmorgen was ik met gospelgroep Ichthus te gast in Nijverdal, waar we tijdens de startzondag van de Vrij Evangelische Gemeente mochten optreden. De dag begon vroeg: om 08:00u (!) begonnen we met de soundcheck, omdat we uitgenodigd waren om al vroeg deel te nemen aan het gezamelijke ontbijt. Hierna mochten we met elkaar een mooie dienst beleven, met als thema: "Geloof, hoop en liefde". In aansluiting hierop hebben we o.a. de liederen "Have a little faith" van John Hiatt en "True Love" van Phil Wickham gezongen. We hebben de dienst feestelijk afgesloten met "Glorious" van Martha Munizzi, waarmee we het seizoen knallend hebben ingeluid!! 

 

Optreden theater de Speeldoos in Vught

18 sept 2012

Vught150912Afgelopen zaterdag stond het theater in Vught op z'n kop! Gospel Boulevard en Big Band The Convocation mochten daar de start van het nieuwe theaterseizoen inluiden. En dat hebben ze in de wijde omgeving geweten!! De zo goed als uitverkochte zaal swingde en zong luidkeels mee met nummers als 'Oh happy day' en 'Amen/This little light of mine'. Daarnaast konden ze ook genieten van een aantal ingetogen ballads en instrumentale stukken!

Ik mocht het solo-nummer 'Can you reach my friend' samen met Convocation ten gehore brengen. Een te gekke ervaring om met zo'n vette band achter je te mogen zingen. Een filmpje hiervan is te vinden onder het kopje 'Media' op deze site. Voor diegenen die er helaas niet bij konden zijn: we hebben nog twee theateroptredens in de planning staan. Op zaterdag 2 februari 2013 spelen we in het Wilminktheater in Enschede en op vrijdag 8 februari 2012 in de schouwburg in Amstelveen. Dat mag je niet missen!

 

Optreden huwelijksdienst

14 sep 2012

Bruiloft140912Vanmiddag mocht ik optreden bij de huwelijksdienst van Sanne & Bert Westerhoff in de Aakerk in Aadorp. Op speciaal verzoek heb ik Weddingday van Casting Crowns en Vlieg met me mee van Trijntje Oosterhuis gezongen en gespeeld. Het bruidspaar zag er prachtig uit en het was een bijzondere, sfeervolle dienst.

 

  

 

Website Diane Ranselaar Muziekproducties

14 sept 2012 

Sinds afgelopen week is www.dianeranselaar.nl een feit! Ik ben onwijs trots op het resultaat en wil iedereen bij deze bedanken voor alle leuke berichtjes en likes! Er staan een aantal leuke opdrachten en optredens in de planning; zo ga ik onder meer een musical schrijven en regisseren op een school in Amsterdam en een nieuw popkoor dirigeren.

Wat verder ook erg gaaf is om aan te kondigen, is dat ik in oktober als solist ga optreden bij de Nederland Zingt Dichtbij Tour van de EO. Daarnaast staan er aantal solo-optredens bij verschillende huwelijksdiensten in de planning en een flink aantal optredens met mijn koren. Op zaterdagavond 15 september, treed ik op met Gospel Boulevard en Big Band The Convocation in het theater in Vught! Het belooft een te gekke, swingende avond te worden! Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus kom allemaal naar Vught, aanvang 20:00u!

{jcomments on}